PO-PI ima talent

Postojna ima talent! V soboto, 13. 4., smo to tudi dokazali. Kar 23 posameznikov, duov in skupin se je zvrstilo na odru Mladinskega centra Postojna, kamor nas je pregnalo mrzlo aprilsko vreme. Moči sta pri organizaciji dogodka združila Društvo prijateljev mladine PO-PI in Mladinski center Postojna in skupaj pripravila nepozabno popoldne z nastopi talentov in pestrim spremljevalnim programom na 3. rojstnem dnevu Društva prijateljev mladine PO-PI.

Najboljše so izbirali člani strokovne komisije (Anita Bajc, Katja Jordan in Matic Marentič), mladinske strokovne komisije (Tinkara Vatovec, Lara Gašič in Urška Letič), svojega favorita pa je prek glasovnic izbrala tudi publika. Mladi talenti so se res izkazali, saj so s petjem, plesom, igranjem na različne inštrumente, pa tudi z drugimi talenti, navdušili tako občinstvo kot obe strokovni komisiji. Žirija je tako imela težko delo pri izbiri najboljših, nagradili pa smo kar sedem sodelujočih. Nagrade strokovne žirije so prejeli: Tristan Cernatič, Jakob Cigale in Gašper Rebec, mladinska komisija je nagradila Lovra Zajca, Duo KrMa in Anžeta Smrekarja. Nagrado občinstva so prejeli Magic Makers, ki so le za en glas prehiteli glasbeno skupino Pukla struna. Vzdušje v dvorani je bilo res fenomenalno, vsi talenti pa so zmagovalci že samo zato, ker so upali stopit na oder in nastopiti pred nabito polno dvorano.

Obiskovalci so se poleg ogleda talentov lahko udeležili delavnice risanja stripov z Izarjem Lunačkom, otrokom je obraze poslikala Andreja Lapajne, plezali so lahko po plezalni steni Smart stones kids in se preizkusili v parkourju. Otrokom so bili namenjeni tudi slastni vaflji, ki jih je prispevala Kavarna Siesta. Ekipa Mladinskega centra Postojna je poskrbela, da je program tekel, kot treba, kar je bil kar velik zalogaj, saj je Mladinski center pokal po šivih.